Naše kauza slaví druhé narozeniny

22.08.2014 20:00

Právě dnes 22.8.2014 uplynuly dva roky od provalení kauzy Century 21 - respektive ode dne, kdy Reality 21 rozvázala smlouvu o spolupráci s bývalým advokátem Vlasákem, čímž spadlo letadlo provozované prostřednictvím advokátní úschovy, jehož jsme se stali oběťmi. Také v kontextu nedávno započaté kampaně Century 21 za vylepšení své image bychom Vás rádi informovali o stavu této aféry, která za sebou nechala padesátku okradených a škody za cca 70 miliónů Kč.

Vyšetřování pana Vlasáka stále není ukončeno, stejně jako vyšetřování vedení Reality 21, které mělo se svým advokátem čilé finanční styky také nad rámec své běžné činnosti. Pan Vlasák je dosud na svobodě, osazenstvo Reality 21 (která nyní čelí návrhu na prohlášení úpadku) se "přelilo" do nové pobočky C21 Premium, pan Kouba (jednatel R21) hraje golf, Century 21 se scvrkává - z osmi desítek poboček jich po dvou letech zbývá necelá padesátka. Snad z tohoto nedostatku vyhlásila Century 21 makléřem měsíce července pana Ondřeje Lešu, který navedl svého zahraničního klienta ke složení více než 3 mil. Kč do úschovy pana Vlasáka takříkajíc pět minut po dvanácté a bez jakékoli smlouvy (sami jsme si jeho zásluh všimli již v květnu zde: https://kauza-century21.webnode.cz/nasi-makleri/) Takto vyznamenán čelí pan Lešo v rámci insolvenčního řízení žalobě 50 poškozených, kteří na něm vymáhají majetek, jehož od pana Vlasáka nabyl na jejich úkor.

Century 21 od svých poškozených klientů dala hned zkraje celé aféry ruce pryč s tím, že se jí netýká. Rádi bychom zdůraznili, že společnost Century 21 ani dnes nečelí žádnému trestnímu oznámení a vzhledem k absenci přímého právního vztahu mezi franšízorem a koncovými klienty ani občanskoprávní žalobě. Proti této společnosti však od samého počátku celé kauzy stálo naše obvinění, že jí na jejích koncových klientech nezáleží a že se o jejich přízeň uchází jen v době obchodních námluv.

Teprve po několikeré výměně majitele a dlouhotrvajícím nezájmu nás nové vedení společnosti začalo vnímat jako překážku ke svému obchodnímu štěstí. Jednání s RSBC Group, která C21 od letošní zimy vlastní, začala na konci dubna a nedospěla zatím prakticky nikam. Existuje však určitá vyhlídka na to, že by se tato situace mohla změnit, neboť řečená jednání stále probíhají. Pouze urovnání našeho sporu však povede k ustání našich aktivit a k zastavení naší kritiky společnosti, která si zatím vysloužila značně nelichotivý a vytrvalý zájem médií i internetových diskutérů: https://kauza-century21.webnode.cz/nase-kauza-v-mediich/rok-2014/

 

Děkujeme Vám za pozornost, kterou našemu případu věnujete.

Dana Krudencová a Jan Maršálek

Koordinátoři 29 poškozených klientů Century 21